Learning Analytics

Learning Analytics, momenteel een hot topic in de Learning branche. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun jij er mee als Learning professional binnen jouw organisatie?

Learning Analytics

Samen met ons zusterbedrijf 227 Data bundelen we de kennis, het netwerk en specialismen op het vlak van Learning Analytics. Wij spreken veel experts en zijn dé verbinder op dit vlak. Zo kunnen we kennis en successen met elkaar te delen. Veel organisaties in de Learning branche willen iets met Learning Analytics of zijn er in bepaalde mate al mee bezig. Maar vaak zoeken ze nog op welke manier dit het beste past en hoe de juiste personen (in- en extern) erbij betrokken kunnen worden. Met welk doel wil de organisatie iets met Learning Analytics doen? En hoe kun je lange termijn resultaat behalen vanuit Learning Analytics?

Wat is Learning Analytics eigenlijk?

De Society for Learning Analytics Research (SoLAR) definieert Learning Analytics beknopt als: het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens over leerlingen en hun context om het begrip van leren en de optimalisatie van leeromgevingen te bevorderen.

Oftewel: ‘Learning Analytics zorgt voor de verfijning en personalisering van leerervaringen met een directe impact op de kracht van een organisatie om de skills van professionals te verbeteren’

Interview reeks

227 Learning publiceert een serie interviews over het veranderende Learning landschap, waarbij telkens een vakgenoot zijn/haar visie en ervaringen deelt. In een nieuwe reeks staat Learning Analytics centraal. Freia Fransen, Lead Recruitment Consultant bij 227 Learning, interviewt in dit eerste artikel Learning Analytics expert Justian Knobbout.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Learning Analytics voor jouw organisatie? We denken graag met je mee. Bijvoorbeeld door een workshop te organiseren om kennis te maken met Learning Analytics tot aan het inhuren of werven van een Learning Analytics Consultant. Neem gerust contact op met Freia Fransen via 06-83991075 of freiafransen@227learning.nl.