227 Learning Accelerator Het groeiprogramma voor learning professionals

Nieuwe editie start op 31 maart 2021!

Het groeiprogramma voor Learning professionals

De laatste learning trends, tools en technieken. Les van top experts en groepscoaching. Quick scan van het state-of-the-art programma:

 • State-of-the-art programma over de laatste trends en ontwikkelingen in learning & innovatie
 • 18 masterclasses van de beste vakexperts
 • Opgedane kennis direct toepassen op een echte business challenge
 • 8 Modules verdeeld over 15 weken
 • 12 Bijeenkomsten in Utrecht en online
 • Ca. 80 uur studiebelasting
 • Online leren, peer learning en groepscoaching
 • Certificaat van deelname
 • Toegang tot ons exclusieve online leerplatform met curated content van experts
 • Persoonlijke coaching op aanvraag

Het programma

Het team van business coaches, sprekers en organisatie in 2021

SprekerMarco Derksen

Marco Derksen is strategisch adviseur digitale transformatie en digitaal leiderschap. Hij is oprichter en partner van strategisch adviesbureau Upstream. Marco is adviseur, spreker en inspireert op het gebied van (digitaal) leiderschap bij digitale transformatie.

Marco verzorgt een inspiratietalk tijdens de Kickoff.

SprekerBas Ruyssenaars

Bas is innovator, ondernemer en mede-oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en oprichter van bureau De Keuze Architecten dat interventies ontwikkelt voor ‘makkelijker kiezen en activatie van nieuw gedrag’. Daarnaast ontwikkelde hij het innovatieve sportspel YOU.FO. Hij schrijft regelmatig voor (vak)bladen en treedt op als spreker en inspirator. Hij heeft een achtergrond als multimedia uitgever (o.a. Kluwer), marketeer en ontwikkelaar van nieuwe business concepten.

Bas verzorgt een masterclass over briljante mislukkingen tijdens de Kickoff.

SprekerMarsjanne Damen

Strategische verandermanager en adviseur digitale transformatie en leren. Marsjanne helpt organisaties en teams duurzame verandering te realiseren, ze zorgt dat business- en leerstrategie samen komen en de ontwikkeling van mensen centraal staat. Middels leerprogramma’s en digitale leeroplossingen, ze inspireert en stimuleert vernieuwing in ons doen en denken. Dit doet ze met passie voor innovatie en digitaal leren en 20 jaar ervaring in de IT- en onderwijssector.

Marjanne verzorgt een Masterclass in Module 1.

Spreker en Business coachHans Lodders

Hans coacht m.n. op organisatievraagstukken. Als interim directeur positioneerde Hans in 2018 learning bedrijf Schola Medica (trainingsbureau voor artsen in opleiding tot huisarts of specialist ouderengeneeskunde en hun opleiders). Hij is daarnaast voorzitter van stichting GroenGelinkt met als doel duurzaamheidseducatie. En investeerder in Boiler, een on-line omgeving die innovatie strategie koppelt aan gaming, interactie en draagvlak.

Hans verzorgt een Masterclass in Module 1 en is tevens als Business coach betrokken.

Lees hier het interview met Hans Lodders: De learning professional wordt steeds meer een maatwerkleverancier.

Spreker en business coachWendy Woelders

Met zo’n twintig jaar ervaring binnen bedrijven en startups in een leidende rol, is Wendy bezig met innovatie en business development en ze heeft diverse (learning) startups opgericht. Zij heeft een brede ervaring in zowel de profit als de non-profit sector. Wendy is business coach en mede verantwoordelijk voor het curriculum van het programma.

Wendy verzorgt een Masterclass in Module 2 en is tevens als Business coach betrokken.

 

SprekerPeter van Sabben

CEO and Co-founder at Growth Tribe.
Peter van Sabben is a Technical Marketing & Branding specialist. With more than 10 years of experience in the field and after having worked in major tech hubs across Europe, he came back to Amsterdam in 2014. One year later, in 2015, he co-founded Europe’s first Growth Hacking Academy, the Growth Tribe Academy. On the side, Peter is an advisor to Amsterdam’s driving force in the Tech industry, StartupAmsterdam, whose mission it is to accelerate and promote the best of Amsterdam’s startup ecosystem.

Peter verzorgt een Masterclass in Module 3.

SprekerRieneke Heinink

Rieneke is Teamlead Learning & Development bij bol.com.

Rieneke verzorgt een Masterclass in Module 3, 

SprekerMarie-Louise Kok

Na 20 jaar ervaring in marketing en media, bij bedrijven als TMG, Sdu en Sanoma, verzorgt Marie-Louise als digital learning expert MOOC’s, online leerplatformen en leerprogramma’s. Ze is tevens een van de coördinatoren van het partnership van Leyden Academy in de Education Campus van EIT Health, in de voorziening van onderwijs voor professionals in Europees verband. Bij Sanoma won zij het Mobile Accelerator fonds met een idee voor learning startup Ucourse.nl en zette ze met een team onderwijshulpmiddel Listr.nl in de markt. Marie-Louise is tevens nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Learning Accelerator programma.

Marie-Louise verzorgt een Masterclass in Module 4.

SprekerJoitske Hulsebosch

Online platform, tools en sociale media zijn voor mij een speeltuin van nieuwe mogelijkheden om leer- en veranderprocessen te ondersteunen. Ik gebruik dit voor het ontwerpen van online en blended ervaringen. Ik adviseer organisaties, train opleiders en ontwikkel en faciliteer zelf ook leertrajecten. Nieuwsgierig? Lees blogs op www.ennuonline.com. Benieuwd hoe je mijn naam uitspreekt? Beluister het hier: https://www.saymaname.com/joitske/

Joitske verzorgt een Masterclass in Module 4.

SprekerIlse van Dijk

Ilse – zelfstandigonderwijskundige bij The Learning Club – gelooft dat er zo veel meer is dan wat je leert op school. Als learning design expert levert ze een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Ze werkt voor verschillende branches, van zorg tot het bedrijfsleven, en van overheid tot het onderwijs, aan vraagstukken gericht op het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling of een maatschappelijk doel. Leren is veel meer dan het volgen van trainingen alleen. Ze wordt dan ook blij van het (samen) bedenken van innovatieve en creatieve leeroplossingen met een praktische toepassing in de vorm van het opzetten van academies, leerlijnen of leerinterventies.

Ilse verzorgt een Masterclass in Module 5.

SprekerAlfred Remmits

Alfred is CEO van Xprtise en specialist in de ‘5 Moments of Need’ methode. Deze methode wordt gebruikt voor het ontwikkelen van innovatieve workflow-leeroplossingen die het volledige 70-20-10 spectrum beslaan! Om topprestaties te realiseren, moeten organisaties rekening houden met vijf fundamentele leermomenten.

Alfred verzorgt een Masterclass in Module 5.

SprekerWilfred Rubens

Wilfred Rubens (1964) heeft leren van volwassenen als specialisatie van pedagogische wetenschappen gestudeerd. Daarnaast heeft hij de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement afgerond. Hij houdt zich vijfentwintig jaar bezig met de vraag hoe je leren, opleiden en onderwijs kuntversterken met behulp van ICT. Hij werkt als zelfstandigen onafhankelijk adviseur, projectleider en docent. Daarnaast is hijverbonden aan de Open Universiteit. Wilfred blogt ook over blended learning ene-learning.

Wilfred verzorgt een Masterclass in Module 6.

SprekerMarnix van Gisbergen

Marnix van Gisbergen (1974) is a professor‘Digital Media Concepts’ at Breda University of applied Sciences. Presently his main research interest is aimed to help brands to realize a virtual reality strategy based on media context connectivity. With an international team of media researchers, game developers and students, Marnix is involved in several innovative media related National and European funded projects on topics such as virtual reality, human body sensors, transmedia and new media business models. Next to his work as a professor, Marnix is also jury member of the International Digital Communication Awards (DCA) and boardmember of Chronosphere (Volumetric Capture innovation).

Marnix verzorgt een Masterclass in Module 6.

SprekerMax Mertens

Als expert op het gebied van Learning Analytics, adviseert en ondersteunt Max organisaties en instellingen in het implementeren en optimaliseren van leerprocessen met moderne leer- en analysetechnologieën.

Max Mertens verzorgt een Masterclass in Module 7.

Spreker MarketingJob van den Wildenberg

Job is marketing manager bij een Fintech start-up. Met tien jaar marketing ervaring in de digitale wereld, gebruikt Job een groei gedreven benadering. Expert in o.a. marketingstrategie, marketing automation, SEO, SEA, SEM en conversie optimisatie, social media en contentmarketing, growth hacking en data analyse.

Job verzorgt een Masterclass in Module 7.

Pitch trainerNathalie Mangelaars

Nathalie – oprichter van de Pitch Academy – leert deelnemers binnen een korte tijd tot de kern van de boodschap te komen. Een goede pitch begint volgens haar door een connectie te maken met je publiek en een ‘pitch stijl’ te kiezen die past bij je persoonlijkheid. Inmiddels heeft zij ruim 4000 mensen getraind en is zij regelmatig als pitch expert te zien in de media, zoals bij RTLZ of bij BNR. Daarnaast is zij organisator van het Nederlands Kampioenschap Pitchen.

Nathalie verzorgt een Masterclass in Module 8.

Business coachJasper Baggerman

Gedreven innovatie manager met liefde voor digitalisering. Jasper weet hoe je vernieuwing kan initiëren, organiseren, aanjagen en omzetten in concrete proposities. Ben gewend om te bouwen in onontgonnen gebied binnen complexe organisaties op het raakvlak van business en development / IT. Ruime ervaring in het leiden van digitale transformaties van traditionele business en het (door-)ontwikkelen van digitale platformen. Als een ondernemende, resultaatgerichte coach zal Jasper zijn team laten stralen en laten genieten van gezamenlijk succes.

Jasper is als Business coach betrokken.

 

Business coachYvette Pasman

Yvette is eigenaar van On the Morro. Zij leert mensen om verandering, bijvoorbeeld als gevolg van technologische ontwikkelingen, te zien, begrijpen en benutten. 

Yvette is als Business coach betrokken.

ProgrammaleiderSanne de Kemp

Sanne de Kemp is Business director van 227 Learning – marktleider in de learning markt ohgv Executive Search, Recruitment en Interim Management. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de Digital Learning en Online media industrie en diepgaande kennis van de business en een goed gevoel voor de mensen die er werken. Zij organiseert jaarlijks het Learning Innovation Event en is founder van het 227 Learning Accelerator Programma.

Programma coordinatorSaskia Blom

Saskia Blom is een ervaren, enthousiaste marketeer/officemanager, die een aantal jaar actief was in marketing in de beurs-en congresbranche. Sinds 2012 werkzaam bij 227 als researcher en recruiter, met als specialisatie de Learning markt. Saskia coördineert de Accelerator en zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Jij als spreker?

Ben je de beste of (bescheiden) een hele goede specialist in jouw vakgebied in Learning? Vind je het supergaaf om een masterclass te geven aan Learning professionals en zo je kennis over te dragen? Dan komen we graag met je in contact voor onze volgende editie van de Learning Accelerator. Neem dan contact op met onze organisatoren via Saskia Blom.

Voor deelnemersJoin het blended groeiprogramma

Je leert in 8 modules een scala aan gewenste (nieuwe) vaardigheden: van productontwikkeling, data analytics en online marketing. Maar ook over didactische storytelling, Design Thinking, microlearning en L&D trends. Of hoe je een business case bouwt. En een leerlijn opzet. Je krijgt les van vakexperts en innovatie coaches. We gaan op werkbezoek en werken in teams aan real life business challenges.

Wat ga je leren?

 • Je kunt als deelnemer je eigen leerdoelen opstellen en een persoonlijk leerpad volgen in je eigen tempo.
 • Je wordt daarin ondersteund door de coach en vakexperts. Je coach helpt je bij de vertaling van theorie naar business challenge.
 • Je hoeft geen eigen business challenge mee te nemen of in te dienen; daar wordt voor gezorgd.
 • Verder biedt ons Accelerator programma kennis, inzichten en vaardigheden passend bij de leerdoelen.

Voor bedrijvenDien je business challenge in

Hoe kun je met jouw leerproducten groeien? Hoe market je een nieuwe leerconcept? Welke growth hacks kun je toepassen? Hoe vergroot je het leerrendement en hoe meet je resultaat? Hoe transformeer je de huidige (kennis)producten of diensten naar online leerconcepten? Allemaal voorbeelden van een goede praktijkcase waar wij mee aan de slag kunnen!

Ons team van experts werkt aan jouw business challenge

 • Er zijn meer dan 30 coaches en vakexperts en learning professionals betrokken in de Learning Accelerator.
 • Gedurende 18 weken helpen en werken al deze subject matter experts mee aan je uitdagende praktijkcase.
 • We brengen al lerende jouw business challenge echt een stap verder.
 • We werken het uit, experimenteren en valideren.
 • Dit gaat veel verder dan advies. Bij de eindpresentatie ontvang je alle bevindingen terug.

Business Partners in 2021

Tarieven

Voor deelnemers

Fiscaal aftrekbaar: Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

Kosten van deelname: regulier tarief 3.250 euro incl. certificaat. Prijzen zijn excl. btw. De betaling dient te zijn voldaan voorafgaand aan deelname. 

 • Criteria voor deelname
 • HBO/WO-ers met minimaal 5 jaar werkervaring die verder willen komen in Learning.
 • Je heb ambitie en voldoende tijd. Je hebt een rol in het team en je presenteert bij de deelnemende business partner. Je hoeft geen eigen business challenge mee te nemen of in te dienen; daar wordt voor gezorgd.
 • We nemen een personal skill set toets af en interviewen je over je leerdoelen en motivatie.
 1. Regulier € 3.250

Doe mee!

Voor bedrijven

Kosten van indienen van een business challenge: vanaf 14.500,- euro excl. btw. Inclusief deelname van een challenge owner, bijv. de learning& development manager uit je organisatie.

 • Criteria voor deelname
 • Je hebt een Learning uitdaging, vraagstuk of concept. Bijv. de introductie van een nieuwe online cursus of je wilt een business case opstellen voor een innovatief idee.
 • Je hebt tijd voor een introductie van je business challenge in de eerste week aan het team dat gaat werken op jouw challenge
 • Je bent aanwezig bij de eindpresentatie in de laatste week als het team de bevindingen, experimenten en validaties presenteert.
 1. Regulier €14.500

Doe mee!

Schrijf je in!

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Sanne de Kemp via 06-12615246 of mail sannedekemp@227learning.nl. Of vul je gegevens in. Door op ‘Verzenden’ te klikken, ga je ermee akkoord dat je gegevens naar 227 Learning gestuurd worden, die hiermee omgaat volgens hun privacybeleid.
Ik ben aanwezig als deelnemer Ik ben aanwezig als bedrijf