Strategisch flexibiliseren

Door Sanne de Kemp


Het afgelopen jaar zette de trend van flexibilisering zich stevig voort. Interim professionals hebben zich als beroepsgroep gevestigd en zich ontwikkeld tot belangrijke speler op de arbeidsmarkt. Als we de voorspellingen mogen geloven zullen ze in aantal alleen maar verder toenemen. Ook organisaties lijken zich inmiddels bewust van deze trend. Bepaalde functies worden bewust interim ingevuld, ofwel omdat het een tijdelijk vraagstuk betreft, of om kennis aan de organisatie toe te voegen.

In hr-termen spreekt men over strategisch flexibiliseren. Maar hoe strategisch is dat eigenlijk? Ligt de verantwoordelijkheid voor het aantrekken en inzetten van (interim) talenten niet ook voor een groot deel bij de top van organisaties zelf? Veel van onze opdrachtgevers hebben te maken met ingrijpende veranderingen binnen het bedrijf. De markt is turbulent en in tegenstelling tot een tijd terug steeds moeilijker voorspelbaar. Dit heeft een enorme impact en stelt hoge eisen aan het aanpassingsvermogen van bedrijven en hun medewerkers. De juiste man/vrouw op de juiste plaats, nu en straks is een belangrijk aandachtspunt voor HR-afdelingen en gaat alleen maar belangrijker worden. De vorm van arbeidscontract is steeds meer inherent aan de invulling van de opdracht en dat vraagt een enorme verandering in werken, maar vooral ook in werven. Welke competenties en skills gaat een organisatie nodig hebben en waar vind ik die?

Strategisch flexibiliseren gaat naar ons idee dan ook over het vinden en binden van die talenten die de organisatie verder helpen. Wij hebben daarvoor talentpools ingericht, met flexibel in te zetten specialisten. Bijvoorbeeld op het terrein van “datascientists”, maar ook van “online educatieve projectmanagers” en “ productowners”. Of “Specialisten voor Video on Demand” en “Business Developers”. Vrijwel altijd bevinden die pools zich op het snijvlak van Conceptontwikkeling, techniek en Business. Daar waar de mogelijkheden van digital push raken aan de kansen in de markt (pull).  Wij bieden hiermee die talenten die flexibel en op korte termijn inzetbaar zijn bij onze klanten, die daarmee snelheid creëren in het realiseren van de strategische projecten. Zonder dat zij alle talenten voor langere tijd aan zich moeten binden.

Meer weten over onze talentpools? Ik kom graag een keer langs voor een kop koffie!Sanne de Kemp is geruime tijd werkzaam bij 227 Media en houdt zich onder meer bezig met Interim Management. Zij heeft ervaring binnen Online Media; B2B en B2C Publishers, Digital, Crossmedia en ICT. Sanne is sterk gericht op de relatie en oprecht geïnteresseerd in drijfveren van mensen. Het maken van de juiste match is iets wat haar mateloos boeit.

Bel Sanne op 0343-461255 of 06-12615246
E-mail Sanne op sannedekemp@227media.nl


 


227 Learning

Maliebaan 83
3581 CG Utrecht
030-3074440
info@227learning.nl

OTYS Recruiting Technology © 227 Learning