Interim markt in beweging, opmars van de softskills

Door Sanne de Kemp


Bij 227 Media constateren we dat de Interim markt actief in beweging is en vraag naar Interim Managers enorm aantrekt. We signaleren ook dat die vraag op enkele punten echt anders is dan voorheen. Wat valt ons op?

  • De Interim manager is definitief vervangen door de Interim professional
  • De lat voor interim professionals gaat omhoog.  
  • De menselijke factor wordt steeds belangrijker.

Overall zien we dat de trend zich doorzet en de vraag naar Interim Managers zich meer en meer richt op specialisten. Specialistische inhuur is in opmars. De interim professional krijgt ook een steeds grotere rol en wordt steeds vaker betrokken bij strategische en innovatietrajecten van organisaties. Bedrijven zien de toegevoegde waarde van de Interim professional en omarmen zijn of haar actuele marktkennis in combinatie met zijn of haar opgedane vakkennis, terwijl dit enige jaren toch ook vaak nog een bedreiging vormde.

We zien het ook terug bij de inhuur van Interim professionals. Het gaat al lang niet meer om de beschikbaarheid van mensen, maar om de ‘perfect fit’. De Interim Professional moet een topper zijn die voldoet aan alle eisen en nog een beetje extra. En die perfect fit zit hem dus ook in de mens achter de Interim professional. De zogenoemde soft skills winnen terrein en worden in toenemende mate op waarde geschat. Wij zijn blij met deze ontwikkelingen, immers, uiteindelijk gaat het om het vinden van de best match! En dat is wat ons betreft inderdaad dat totaalplaatje van achtergrond, kwaliteiten en persoonlijkheid.

Kopje koffie drinken?


Sanne de Kemp is geruime tijd werkzaam bij 227 Media en houdt zich onder meer bezig met Interim Management. Zij heeft ervaring binnen Online Media; B2B en B2C Publishers, Digital, Crossmedia en ICT. Sanne is sterk gericht op de relatie en oprecht geïnteresseerd in drijfveren van mensen. Het maken van de juiste match is iets wat haar mateloos boeit.

Bel Sanne op 0343-461255 of 06-12615246
E-mail Sanne op sannedekemp@227media.nl



227 Learning

Maliebaan 83
3581 CG Utrecht
030-3074440
info@227learning.nl

Test

test teaser 4

Learning vacatures

227 Learning Accelerator

Blijf leren, juist nu: investeer in jouw ontwikkeling!

227 Learning organiseert jaarlijks het Learning Accelerator programma: het groeiprogramma voor learning professionals over trends en ontwikkelingen in de learning industrie. Al meer van zestig learning professionals volgden dit upskill programma met veel enthousiasme. De startdatum voor de volgende editie is nog niet bekend.

Meer weten?

Wil je meer weten over 227?

Wil je meer weten over onze diensten, een vacature of wil je kennismaken? Neem dan contact op met Freia Fransen via onderstaande contactmogelijkheden.
Freia Fransen